fbpx
Noul Director general al Agenției Domeniilor Statului-ADS, este fostul prefect de Buzau, George Sava.

Noul Director general al Agenției Domeniilor Statului-ADS, este fostul prefect de Buzau, George Sava.

Incepand cu data de 31 ianuarie 2021, George SAVA a fost numit prin ordin al Ministrului Agriculturii, Chesnoiu Adrian in funcția de Director general al Agenției Domeniilor Statului-ADS.

George Sava Sava George 2

Agentia este autoritatea care se ocupa cu administrarea a peste 300 mii de ha teren agricol proprietate publica sau privata a Statului Român.
O instituție care în ultimii ani nu prea a fost la înălțimea așteptărilor fermierilor și mai ales a tinerilor fermieri deși conducerea Ministerului a demarat Proiectul de acordare-concesionare a unor suprafețe de teren către tinerii fermieri.

zona montana 1 zona montana 2 zona montana 3 zona montana 4 zona montana 5 zona montana 6 zona montana 7 zona montana 8 zona montana 9

George Sava, are o mare experienta în zona administrativa și privata de peste 20 de ani, ocupând mai multe funcții importante în Administratia județeană și națională printre care amintim, Subprefect – Prefect al județului Buzau 2013-2016, Secretar al UAT Buzau 2016, Secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii în perioada Ministrului Petre Daea 2017-2019.
În acea vreme agricultura Romaniei a beneficiat de cele mai multe programe de investiții in irigații și stimulare a producției dupa Revolutie, dar și de o atragere semnificativa a fondurilor europene.

În perioada 2019-2022 a activat în zona privata de consultanta și în zona administrativa promovând intens mai multe programe și proiecte necesare Agriculturii și Satului Românesc printre care amintim:
-Programele pentru tinerii fermieri,
– Programele pentru Zona Montană,
– Reluarea lucrărilor la Canalul Siret Baragan,
– Proiectul Bancii de Gene de la Buzau
– Programele pentru Satul Românesc,
având numeroase intervenții și luări de poziție în cadrul entităților publice și private în sensul abordării, acceptării si implementării în strategiile naționale a proiectelor de mai sus, respectiv Programul National Strategic pe agricultură aferent perioadei 2022-2027.

Ultimul proiect pentru Satul Românesc care a fost pus și în dezbatere publica este ,,Programul PROGRAM NATIONAL DE STIMULARE A  ACHIZIȚIEI / REABILITĂRII DE CASE IN ZONA MONTANA (îl atasam din preluare pagina facebook)
Domnul Sava este nascut în județul Buzau, căsătorit, tatal a doi copii, soția sa fiind de profesie inginer-diplomat.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/romania-unica-brancusi-coloana-fara-sfarsit-arta-si-bucuria-de-a-darui/

Acest articol a fost citit de 321 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

2 thoughts on “Noul Director general al Agenției Domeniilor Statului-ADS, este fostul prefect de Buzau, George Sava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *