fbpx
Marcel Ciolacu crede ca il poate recicla pe Dan Tăpălagă. PSD voteaza ceva in Parlamentul European, dar in tara sustin contrariul. UN partid duplicitar !!!

Marcel Ciolacu crede ca il poate recicla pe Dan Tăpălagă. PSD voteaza ceva in Parlamentul European, dar in tara sustin contrariul. UN partid duplicitar !!!

Marcel Ciolacu doreste să explice noul drum pe care merge PSD. In acest scop, l-a invitat pe Dan Tăpălagă să-i acorde un interviu. Probabil că nu a inteles că prietenul apropiat al Monicăi Macovei nu face altceva decât să-i intindă capcane ce vor fi amplificate ulterior in alte zone media.

Să ne uităm la fragmentul de mai jos. In chestiunea votului pentru persoanele LGBTIQ, pozitia lui Ciolacu apare a fi duplicitară, lipsită de claritate, subordonată grupului socialist de la Bruxelles, unde europarlamentarii PSD, cu o conducere ezitantă, isi menajează interese personale in interiorul Parlamentului european.

Dan Tăpălagă: Parlamentul European a votat, joi după-amiază, cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri, o propunere de rezoluție prin care declară Uniunea Europeană drept „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”. 
Marcel Ciolacu: Pentru toate minoritățile, nu în special pentru…

Dan Tăpălagă. Da. Da. Grupul europarlamentarilor PSD a votat pentru, la fel Renew, românii din PPE majoritatea împotriva sau abțineri. Dar în țară PSD nu s-a remarcat ca mare susținător al minorităților sexuale, ci mai degrabă al familiei tradiționale.
Marcel Ciolacu: Și nici nu este. Suntem o țară creștină și fiecare țară are dreptul la tradițiile sale și specificul țării…

Dan Tăpălagă: Deci susțineți minoritățile sexuale la Bruxelles și familia tradițională în țară?
Marcel Ciolacu: N-am spus acest lucru, dacă mă lăsați chiar o să detaliez. Când faci parte dintr-o familie europeană, dacă grupul respectiv a luat o anumită decizie, cred că este corect să respecți decizia și să votezi în consecință.

Dan Tăpălagă: Nu. Aveți posibilitatea abținerii sau a votului împotrivă. Nu aveți obligația să votați la fel ca grupul dvs.
Marcel Ciolacu: Este vorba de respectul grupului din care faci parte.

Dan Tăpălagă: Trebuie să respectați valorile în care credeți.
Marcel Ciolacu: Este o rezoluție care privește întreaga Europă. Nu este o lege care se impune în interiorul României. Vă repet, eu respect tradițiile și specificul României. România este o țară creștină și, mai explicit, eu nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex.

Dan Tăpălagă: Dar nu s-a pus problema în România niciodată.
Marcel Ciolacu: V-am spus să fiu foarte bine înțeles.

Dan Tăpălagă: Dar nu s-a pus problema asta. Sunteți împotriva a ceva ce n-a fost discutat în România.
Marcel Ciolacu: Poate urmează să se discute acest lucru.

Dan Tăpălagă: Bun, cu uniunea consensuală sunteți de acord? Cu parteneriatul civil?
Marcel Ciolacu: Vom vedea la timpul respectiv. Cred că așa cum este România în acest moment este suficient.

Dan Tăpălagă: Deci nici partenriat civil nu susțineți.
Marcel Ciolacu: În acest moment categoric nu.

Dan Tăpălagă: Păi și atunci ce faceți cu votul din Parlamentul European?
Marcel Ciolacu: Este o rezoluție deschisă, presupun că nu e o obligație.

Dan Tăpălagă: Stați așa că nu mai înțeleg. Deci europarlamentarii PSD votează…
Marcel Ciolacu: Europa nu poate obliga un stat într-un anumit sens. Rezoluția respectivă nu este…Dacă Europa ar fi dorit să oblige ar fi dat o directivă, nu o rezoluție generică.

Dan Tăpălagă: Iar PSD prin europarlamentarii lui, la Bruxelles, a spus așa: suntem de acord cu susținerea minorităților sexuale între alte minorități.
Marcel Ciolacu: Toate minoritățile.

Dan Tăpălagă: Cum vă exprimați această susținere în țară? Nu înțeleg.
Marcel Ciolacu: În acel pachet erau toate minoritățile, da? Eu nu pot să le cer colegilor mei să voteze împotrivă la ceea ce s-a discutat în grupul socialist. Aceea a fost hotărârea, eu v-am spus ce hotărâre am eu în interiorul României.

Dan Tăpălagă: Dar realizați că nu se mai înțelege mare lucru. Una votează PSD în afara țării, la Bruxelles, și cu totul altceva spuneți în țară.
Marcel Ciolacu: Doriți să insistați pe acea decizie…

Dan Tăpălagă: Este o decizie importantă, care vă definește ideologic.
Marcel Ciolacu: Acea decizie la Bruxelles nu a fost o directivă. Repet, ceea ce s-a votat la Bruxelles a fost o rezoluție generică. Nu a fost o directivă de aplicare pe teritoriul României.  Este normal să respectăm minoritățile și drepturile lor, dar asta nu înseamnă că mă obligi pe mine …sau anumite minorități să aibă drepturi mai multe decât…da? Sunt teme sociale, salariul minim european, egalitatea între bărbați și femei, natalitatea, sunt teme tot social-democrate.

Dan Tăpălagă: Doar că atunci când se discută despre valorile europene susținute de PSD spuneți așa: nu susținem căsătoria între persoane de același sex, nu suntem de acord cu parteneriatul civil, dar la Bruxelles votați altceva, pentru rezoluția ”Europa, zonă de libertate pentru persoanele LGBT”.
Marcel Ciolacu: În interiorul grupului partidului social-democrat, acum câțiva ani, s-a luat o decizie că susținem pensiile speciale, sau indemnizațiile speciale la Parlamentari. Eu, Marcel Ciolacu, la sfârșitul mandatului mi-am dat demisia de două ori ca să nu am această indemnizație specială. La vot am respectat decizia grupului. Când am devenit și președinte al partidului, am depus un proiect și am susținut eliminarea lor. Același lucru se întâmplă și acum. Când s-a luat o decizie e normal, respecți decizia. Pentru că nu suntem fiecare de capul lui. Ne raportăm și la bunele și la relele când faci parte dintr-un partid sau dintr-o familie internațională.

Dan Tăpălagă: Ce spuneți dvs acum sună cam așa, domnule Ciolacu. Să-mi ziceți dacă am înțeles corect: domnule, noi am votat acolo fără să credem în chestiile alea, în mod ipocrit. În țară zicem altceva.
Marcel Ciolacu: Nu este ipocrit. Ai votat respectând o decizie. Și v-am dat un exemplu clar.

Dan Tăpălagă: Dar fără să crezi în ce scrie acolo.
Marcel Ciolacu: Am votat pentru indemnizații, că așa a hotrărât partidul. Ce am făcut eu individual, când nu eram președintele partidului, mi-am dat demisia, pentru că eu nu cred că era bine ca eu să am indemnizație specială iar când am fost și președintele partidului am propus un proiect de lege care a scos indemnizațiile de la parlamentari. Există o logică în tot ce vă explic.

Dan Tăpălagă: Nu am lămurit-o pe asta cu votul pentru UE, zonă de libertate pentru persoanele LGBT, dar nu ne cantonăm în acest subiect. Mergem mai departe.

Context

Parlamentul European a votat, joi după-amiază, cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri, o propunere de rezoluție prin care declară Uniunea Europeană drept „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”, după o dezbatere amplă care a avut loc miercuri după-amiază.

Lidera grupului socialiștilor (S&D), Iratxe García Pérez, a subliniat că frica, violența și discriminarea continuă să fie o realitate cu care se confruntă mulți oameni LGTBIQ.

Există încă 70 de țări care incriminează relațiile de același sex și 12 dintre acestea pot aplica pedeapsa cu moartea, a precizat Iratxe García Pérez.

„Prima strategie pentru egalitatea persoanelor LGTBIQ în Uniunea Europeană, prezentată în noiembrie anul trecut, este un răspuns ferm al Comisiei Europene la declinul drepturilor și libertăților din Polonia și Ungaria. Acum avem obligația de a aplica, împreună cu statele membre și de urgență, setul de măsuri legale și financiare pe care le are în vedere pentru următorii cinci ani”, a mai spus lidera socialiștilor.

Cum au votat europarlamentarii români:

492 pentru
PPE: Motreanu, Mureşan, Nistor
Renew Europe: Botoş, Cioloş, Gheorghe, Mituța, Pîslaru, Ştefănuță, Strugariu, Tudorache
S&D: Avram, Benea, Grapini, Manda, Negrescu, Nica, Plumb

141 împotriva
ECR: Terheş,
PPE: Băsescu, Falcă, Hava, Marinescu, Tomac

46 abțineri
PPE: Blaga, Bogdan, Buda, Buşoi, Vincze, Winkler,

După rectificarea votului au trecut la abțineri: Grapini, Motreanu, Gheorghe-Vlad Nistor. Nu au fost prezenți la vot de la PSD: Tudor Ciuhodaru, Mihai Tudose și Corina Crețu, Pro Romania.

Sursa : https://adriannastase.ro/

Acest articol a fost citit de 268 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *