fbpx
Lia Savonea şterge pe jos cu Stelian Ion: ‘În cred că nu a înţeles nimic. În loc să fie atent, bătea la tobe’

Lia Savonea şterge pe jos cu Stelian Ion: ‘În cred că nu a înţeles nimic. În loc să fie atent, bătea la tobe’

Judecătoarea Lia Savonea, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a lansat atacuri dure la adresa ministrului Justiţiei, Stelian Ion, în plenul CSM. În dezbaterile pe marginea proiectului de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), ministrul a fost luat la ţintă pe rând de judecătoare, în frunte cu preşedinta ÎCCJ.

„Domnul ministru a spus că nu a înţeles de ce a fost înfiinţată SIIJ. Îl cred că nu a înţeles nimic, deşi a fost membru in Comsia specială din Parlament. El în loc sa fie atent, bătea la tobe. Şi stilul acesta l-a continuat şi după ce a ajuns minstru, în loc să lase tobele afară”, a afirmat lia Savonea.

Judecătoarea a criticat şi abordarea cantitativă cu privire la SIIJ, după ce ministrul a criticat Secţia pentru că ar fi produs prea puţine rechizitorii.

„Ideea producerii de rechizitorii mă sperie. Ministrul se contrazice. Pe de o parte spune că Secția nu se justifică, iar pe de altă parte că sunt doar două rechizitorii. Aţi vorbit despre specializarea procurorilor de la SIIJ. Ce specializare au procurorii selectați la DNA care provin de la parchete de pe lângă judecătorii, domnule ministru? Sloganuri și inexactități auzim în ultima vreme tot timpul, în special de la dumneavoastră. Ați venit cu un proiect de lege inacceptabil, care în loc să întărească independența judecătorilor, o slăbește”, a mai declarat Lia Savonea.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, joi, raportul de activitate al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi avizarea proiectului de lege privind desfiinţarea acestei secţii.

 

Acest articol a fost citit de 65 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *