fbpx
Lege cu dedicație: Două bănci austriece, scutite de plata a peste 80 de milioane de euro către statul român

Lege cu dedicație: Două bănci austriece, scutite de plata a peste 80 de milioane de euro către statul român

Să dăm protestatarului ce-i al Cezarului și austriacului ce-i al întregului popor !!!

Două bănci austriece, BCR și Raiffeisen, au fost scutite, printr-o lege cu dedicație, de plata a peste 80 de milioane de euro către statul român. Plata trebuia făcută în urma unei hotărîri definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar șefa Senatului, Anca Dragu, de la PLUS, președintele Comisiei de Buget, Claudiu Mureșan, tot de la PLUS, și șefa Comisiei Juridice, Iulia Scântei, de la PNL, au respins cu îndîrjire, trei săptămîni la rând, introducerea legii pe ordinea de zi, așa încît ea să poată fi adoptată tacit, scrie catavencii.ro.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/cum-sa-ajungi-de-la-vanzari-de-papetarie-directoare-in-anre-cu-salariu-de-aproape-10-000-de-euro/

Ce au făcut cele două bănci? Au deturnat fonduri primite de la statul român. Au primit 765 de milioane de lei de la bugetul de stat cu condiția să acorde credite pentru locuințe, dar numai 100 de milioane de lei au fost folosiți cu destinația legală. Restul banilor au fost alocați de BCR și Raiffeisen în scopul intereselor directe de business. Au făcut, adică, ilegal, afaceri cu banii statului, susțin ziariștii de la Cațavencii.

Curtea de Conturi le-a prins cu hoția, iar ÎCCJ a dat, în 2020, o sentință definitivă și le-a pus la plată. Ba chiar și DNA s-a sesizat în urma unor plîngeri și a deschis două dosare penale. Existența acestor dosare explică prezența în Piața Victoriei a lui Van Groningen, directorul Raiffeisen, în februarie 2017, cînd cu Ordonanța 13. De altfel, multă lume corporativă, aflată în combinații bancare și fiscale cu noua generație de prestatori USR-PLUS-DNA-SRI, a participat la farsa cu #rezist, a cărei finalitate era, după cum se vede azi, reîmpărțirea lumii subcarpatice cu tot cu bani, resurse și pîrghii de putere.

De altfel, cum a ajuns la putere, dreapta pilotată de Servicii a pus în funcțiune arhitectura de protecție fiscală și financiară a clientelei corporatiste și politice, scutind de plăți datorate statului român și umplîndu-i de bani pe sponsorii revoluției haștag, de la Frații Micula la băncile austriece și de la IFN-uri la industria păcănelelor. Mai mult, dosarele penale deschise din neatenție de DNA acestor entități prăduitoare sînt ținute în bezna sertarelor, acolo unde se învechesc ca vinul, pînă la prescriere.

Cititi articolul integral AICI.

Acest articol a fost citit de 22 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

2 thoughts on “Lege cu dedicație: Două bănci austriece, scutite de plata a peste 80 de milioane de euro către statul român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *