fbpx
Israelul îl pune la punct pe emisarul ONU care a anunțat un război la scară mare cu palestinienii: ‘Ignoraţi 1.000 de rachete trase de grupurile teroriste’

Israelul îl pune la punct pe emisarul ONU care a anunțat un război la scară mare cu palestinienii: ‘Ignoraţi 1.000 de rachete trase de grupurile teroriste’

Ministerul de Externe israelian l-a criticat dur pe Tor Wennesland, coordonatorul special al Naţiunilor Unite pentru Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, acuzându-l că a „ignorat” atacurile cu rachete ale Hamas şi Jihadului Islamic, informează miercuri agenţia TPS (Tazpit Press Service).

Wennesland a chemat la „oprirea imediată a focului. Escaladăm spre un război pe scară largă”, a spus el, scrie agerpres.ro.

„Liderii tuturor părţilor trebuie să îşi asume responsabilitatea dezescaladării. Costul războiului în Gaza este devastator şi este plătit de oamenii obişnuiţi. ONU lucrează cu toate părţile pentru a restabili calmul. Opriţi violenţa acum”, a cerut el.

Citeste si : https://globalmedia.ro/social/reactorul-explodat-de-la-cernobil-s-a-trezit-oamenii-de-stiinta-semnaleaza-ca-au-reinceput-reactiile-de-fisiune-nucleara/

Răspunzând declaraţiei părtinitoare a unui oficial aparent neutru al ONU, Ministerul de Externe al Israelului a declarat: „vorbiţi despre ”costul războiului în Gaza”, în timp ce ignoraţi 1.000 de rachete trase de grupurile teroriste Hamas şi Jihadul Islamic asupra oraşelor israeliene în ultimele 36 de ore”, notează TPS.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat miercuri că el „condamnă atacurile cu rachete asupra Israelului din Fâşia Gaza în cei mai puternici termeni posibili. Israelul are dreptul să se apere împotriva lor. Sper că va exista o dezescaladare şi că aceste atacuri vor fi oprite cu efect imediat”.

Rachetele lansate de grupările teroriste din Gaza către oraşele israeliene din sudul ţării şi zona Tel Aviv au ucis şase persoane, aminteşte TPS.

Sursa :stiripesurse.ro

Acest articol a fost citit de 37 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Israelul îl pune la punct pe emisarul ONU care a anunțat un război la scară mare cu palestinienii: ‘Ignoraţi 1.000 de rachete trase de grupurile teroriste’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *