fbpx
Inspectoratul judetean de politie Buzau a avut un week-end plin de actiuni !!!

Inspectoratul judetean de politie Buzau a avut un week-end plin de actiuni !!!

Toate structurile M.A.I., sub autoritatea Instituției Prefectului, au participat la acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-Cov2.

În perioada de 16 – 18 aprilie a.c., aproximativ 600 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău împreună cu jandarmi, poliţişti locali precum și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au actionat pentru respectarea normelor impuse de legislația in vigoare privitoare la pandemia de COVID-19.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/accident-tragic-azi-dimineata-in-buzau-pe-trecerea-de-pietoni/

Au fost vizate, în special, zonele aglomerate, piețe, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Astfel, în weekend, au fost verificate 70 de societăți comerciale.

Poliţiştii buzoieni au transmis reprezentanţilor agenţilor comerciali şi persoanelor recomandări pentru respecaterea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii virusului Sars-Cov2.

În cadrul activităţilor au fost verificate şi legitimate peste 2000 de persoane. Totodată, au oprit în trafic și controlat 40 de mijloace de transport public în comun.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 132 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 58.000 de lei.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă în intervalul 22.00 – 05.00, precum şi portul măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă.

În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur, sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.  

Nereguli silvice sancţionate de poliţiştii râmniceni. 

În data de 17 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secției de poliţie rurală Grebănu au desfăşurat pe raza de competenţă mai multe activităţi de control în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale ce pot afecta fondul forestier.

În cadrul verificărilor, poliţiştii au oprit pentru control pe DJ203H, în localitatea Topliceni, o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

Poliţiştii au constatat că şoferul – un bărbat de 29 de ani, din Buda, transporta lemn de foc fag, fără a avea aviz de însoțire, așa cum prevede legislația în vigoare.

Tot sâmbătă, un alt șofer în vârstă de 21 de ani, din Vrancea, a fost oprit de polițiști, în timp ce transporta lemn de foc, din specia fag, pe raza aceleiași localități. Bărbatul a arătat polițiștilor un aviz de însoțire, care însă documentul prezenta neconcordanțe din punct de vedere cantitativ cu materalul lemnos transportat.

Cei doi bărbați au fost sancţionați contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În ambele situaţii materialul lemnos – peste 5 mc a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

Reținut pentru violență domestică

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Costești au reținut ieri, 18 aprilie, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Amaru, pentru violență domestică.

Polițiștii au fost sesizați în jurul prânzului, de către o femeie de 44 de ani, cu privire la faptul că în ziua de 17 aprilie a.c. s-a întâlnit cu fostul concubin, l-a însoțit la domiciliul său pentru purtarea unor discuții, în urma conversațiilor contradictorii băbatul agresând-o.

Pe numele bărbatului de 46 de ani, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu.

În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, polițiștii l-au reținut pe agresor pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 „Iute de mână” / Un râmnicean a fost lăsat fără banii din buzunar de către o cunoscută, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat.

Duminică, în jurul orei 23.00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat a fost direcţionată să intervină în cazul unui furt, întrucât un râmnicean de 39 de ani sesizase că a fost deposedat de suma de 150 lei.

Reclamantul a precizat că în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, în fața unei societăți comerciale, s-a întâlnit cu o femeie pe care o cunoștea din vedere și au purtat o scurtă conversație. Profitând de neatenția sa, femeia i-ar fi sustras din buzunarul hainei suma de 150 lei și a plecat.

În urma datelor comunicate și a semnalmentelor prezentate de păgubit, poliţiştii au stabilit că femeia are 39 ani şi domiciliază în Râmnicu Sărat, iar la scurt timp au depistat-o şi au recuperat prejudiciul.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale pentru a se stabili dacă bănuita a mai comis astfel de fapte.

Pentru a nu deveni victime:

Priviţi cu atenţie persoanele din jurul vostru pentru a reţine cât mai multe detalii despre cei care ar putea să vă sustragă bunuri.

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale! 

Nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere! 

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului! 

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portofelul chiar în acel moment!

Acţiuni pentru creşterea siguranţei rutiere pe linie de viteză / 67 de permise reţinute pentru nerespectarea limitei de viteză.

În perioada 16 – 18 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi de creştere a siguranţei rutiere, fiind aplicate 472 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 84 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Astfel, în cele 3 zile, în intervalul orar 14.00 – 19.00, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat acţiuni având ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

De asemenea, în noaptea de 17/18 aprilie a.c., în intervalul orar 18.00 – 02.00 s-a acţionat pe linia depistării și scoaterii din trafic a șoferilor care au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihotrope.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 299 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar 67 dintre aceştia au rămas fără dreptul de a conduce autovehicule în următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte104 km/h – au fost înregistrate autovehiculele a doi bărbaţi din Iaşi şi Vaslui, în vârstă de 54, respectiv 29 de ani, care rulau pe DN2E85, în localitatea Cioranca.

Cu cea mai mare viteză pe timp de zi – 167 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr din, în vârstă de 29 de ani, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte 17 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru depăşirea neregulamentară, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşie a semaforului, precum şi pentru conducerea unui vehicul a cărui inspecție tehnică periodică depășise termenul de valabilitate.

Alte sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (35), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (32), dar şi 80 pentru alte abateri în trafic.

De asmenea, poliţiştii au sancţionat 24 de pietoni care nu au respectat regulile de circulaţie.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 217.000 de lei.

Dosare penale întocmite de poliţişti în urma săvârşirii unor infracţiuni la regimul rutier. 

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, în weekend, au fost întocmite 8 dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre acestea, 5 dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, fiind vorba despre concentraţii alcoolice cu valori cuprinse între 0,45 şi 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare valoare indicată de aparatul etilotest – 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui tânăr, în vârstă de 27 de ani, din Mărăcineni, care a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism pe raza localităţii Blăjani, la scurt timp după ce a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilrii cu exactitate a alcoolemiei.

Alte 3 dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, tractarea unei remorci neînmatriculate şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere ori având permisul de conducere suspendat.

ATENȚIE ÎN TRAFIC! 

Pentru prevenirea implicării în accidente de circulație recomandăm   conducătorilor auto să manifeste prudenţă în trafic, să adopte o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să nu conducă în stare de oboseală.

De starea lor de sănătate şi de odihnă depind vieţile tuturor celor pe care îi transportă dar şi vieţile celorlalţi participanţi la trafic.

 

Acest articol a fost citit de 265 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *