fbpx
In atentia autoritatilor romane: sabotaj la cel mai inalt nivel!

In atentia autoritatilor romane: sabotaj la cel mai inalt nivel!

In atentia autoritatilor romane:sabotaj la cel mai inalt nivel!

Pe fondul scandalului de spionaj, dintre Bulgaria si Federatia Rusa, caz in care Sofia, prin institutiile sale, a dispus atat expulzarea unor inalti oficiali rusi si, totodata, arestarea unor inalti ofiteri de informatii bulgari, Romania iese din tiparele aliantei.

Astfel, NATO si Romania se confrunta cu o noua provocare:

Cazul Grijac Alexa Gheorghe, reprezentat de un cetatean roman, cu mai multe pasapoarte, fost (ne)oficial al parlamentului tarii, in pofida recomadarilor sale.

20210321 141755

 

Vigilenta si capacitatea de reactie a institutiilor romanesti este testata continuu.

Pe fondul documentarii expansiunii si al agresivitatii actiunilor serviciilor de informatii estice, in Romania si Bulgaria, tara noastra este o tinta de necontestat. Vigilenta si reactia entitatilor institutionale de resort sunt testate de mobilele dispozitive informationale estice, pentru a gasi bresele de vulnerabilitate necesare si vizate, care sa slabeasca capacitatea de aparare a tarii noastre, in raport cu un intreg spectru de atacuri al laboratoarelor din est: Cyber, Defence, Military, intelligence etc.

Cadrele si agentii marii puteri competitoare Romaniei si, in special NATO, sunt in plin plan dinamic si desfasoara un intreg si extins arsenal de metode, mijloace si procedee impotriva Romaniei, prin actiuni asimetrice, dincolo de formulele de spionaj clasic si conventional.

Scopul vizat il reprezinta preluarea sub control a dispozitivelor romanesti si internationale, aflate sub umbrela aliantei, din Romania si din exterior, compromiterea calitatii de partener strategic al Romanei si, deisgur, culegerea de date si informatii, penetrarea structurilor guvernamentale vizate etc

Sub pretextul asocierii in diverse parteneriate, procese de colaborare, programe bilaterale de investitii etc, cadrele si si agentii straini si romani, din tara noastra, multi dintre acestia actionand sub steag strain estic, antameaza, in fata autoritatilor si a reprezentantilor unor organizatii de resort internationale, propuneri de investitii, in sectoarele de referinta, prezentand formule de back ground solide, regasite in modele speciale si dedicate, adaptate la conditiile prezente, de sprijin financiar international, pe multiple directii de investitii, in tara noastra.

Deci, sub pretextul reprezentarii unor formule de investitii internationale, in Romania, in sectoare si pentru proiecte unde chiar este necesar un aport extern de capitaluri, pe fondul crizei economice globale, circumscrise epidemiilor si, in special, pandemiei COVID-19, care a cuprins intreaga comunitate internationala, laboratoarele din est nu ezita, ba chiar sunt foarte active si agresive, in lansarea ofensiva a unor programe de sprijin financiar si comercial, pentru agenti economici si obiective romanesti.

De fapt, scopul principal vizat il reprezinta, pe de o parte, accesarea unor obiective romanesti aflate in planning-ul aliantei sau care sunt stabilite de autoritatea romana pentru a fi incluse in programe comune, preluarea acestora sub control, in directia neutralizarii dar si alterarea relatiilor Romaniei cu organizatia si alte asemenea entitati internationale, in scopul slabirii capacitatii militare, de lupta si de reactie a flancului de est al NATO etc.

Rolul omnipotentului secretar general al Uniunii Democratice a Ucrainienilor din Romania este unul standard si, dincolo de imaginea acestuia, de rolurile “umflate” (ne)detinute, in care nu doar ca nu a excelat, ci chiar a compromis functiile de consilier al presedintelui ANANP (Agentia Nationala a Ariilor Naturale Protejate), “partener” Tasko Valahia SRL, membru fondator al Uniunii Social-Democrate al Macedonenilor din Romania, al asociatiei “Viitorul fara griji”, al centrului de Dezvoltare Regionala Multifunctional si Interetnic, si director al PTCE GRUP Construct SRL, acest personaj se erijeaza, si in prezent, in exponent oficial si reprezentant al Guvernelor Ucrainei si al Federatiei Ruse, care poate implica suport masiv in industria de aparare, in directia restructurarii si reabilitarii acestui sector economic strategic romanesc.

Institutiile de specialitate romanesti, intre care cele din cadrul Ministerului Economiei si Ministerul Apararii Nationale, respectiv Romarm si Romtehnica, l-au rejectat, pe rand, marcandu-l, ca atare.

Izolat fiind, in Romania, accesul sau si al legaturilor sale fiind, constant si permanent restrans, conform unor indicatii-instructaje primite din exterior, Grijac si-a reorientat modul de actiune si tehnicile de contact, orientandu-se catre reprezentantii aliantei, utilizand, in actiunile sale, posibilitatile conferite de legaturile cu oficiali ai guvernului roman, care l-au recomandat catre oficiali ai aliantei, vizand, cel putin, in variantele de exit, o operatiune de compromitere a partenerilor romani, in fata conducerii organizatiei transatlantice si erodarea imaginii autoritatii romane, de inalt nivel, in fata comunitatii internationale, pentru a abate atentia esecului actijunii de spionaj a centralei sale in Sofia, cancelarie unde premierul bulgar Boyko Borisov a solicitat ferm si public, retragerea dispozitivelor de spionaj ale estului, din tara sa.

Numai ca pedepsele pentru spionaj in favoarea sau in slujba unor puteri si organizatii straine, intre care chiar si acest mare guvern estic, sunt dure, iar riposta serviciilor de contraspionaj, din aceste tari, este ferma si autoritara.

Pe cale de consecinta, Bulgaria a actionat, public, dar si la cea mai avansata dimensiune de forta, putere si autoritate statala, retinand si arestand, atat cadrele, cat si agentii si ofiterii implicati, pe linia in cauza.

Sub pretextul, monitorizarii complexe, Bucurestiul inca mai asteapta, jucand, dupa unele surse din interiorul aliantei, dublu. E un joc periculos, care ridica suspiciunea ca romanii nu se aliniaza si nu respecta principii.

Grijac Gh. Alexa este unul din vectorii semnalati cu legaturi in 3 mari planuri estice: Moldova, Ucraina si Federatia Rusa si a mai lucrat, in Romania, in calitatile: consilier juridic – Banca Internationala a Religiilor, sef department de legalitate – Ministerul Agriculturii, consilier al Corpului de Control al Primului Ministru, secretar stiintific al Centrului International Antidrog etc. De asemenea, CV-ul sau atesta calitatile de lector al Universitatii de Stat din Chisinau, Republica Moldova si, totodata, lector al Universitatii de Stat Mecinicova-Odessa Ucraina.

Pana in prezent, structurile NATO au stabilit modul de actiune al echipei Grijac Gh. Alexa: acesta incearca sa convinga autoritatile romane de capacitatile investitionale si de asociere cu entitati estice, in scopul crearii unor premise de join-venture sau parteneriate cu structuri militare romanesti, sau care au legatura directa si nelijlocita cu secotrul de resort, inclusiv cu cel de aparare, militar etc.

Vehicolul anexa pe care il utilizeaza este reprezentat de posibilitatile conferite de firma TSAKO VALAHIA SRL (RC J 40/2960/08.03.2017, NR. 37174030) erijazandu-se in potential investitor strategic si actionar interest de preluarea pachetului majoritar al Pirochim Victoria S.A., desi nu beneficiaza si nu va putea obtine vreun acord sau certificat NATO, de specialitate. Principala sa legatura este Tolea Paul-Catalin, reprezentant oficial al acestei firme.

20210321 141948 1

De asemenea, incepand cu anul 2017, Tasko Valahia a inceput sa actioneze, nestingherita, pe teritorul national, formuland corespondente catre structurile ministeriale romanesti, in scopul antamarii si stabilirii de legatuuri oficiale, in realitate, altele fiind scopurile reale, diferite de cele asumate in documente, sens in care reprezentantii entitatii “private” mentionate anterior, au vizat si obiectivele speciale militare Uzina Mecanica Tohani, Societatea “Uzina Mecanica SADU” S.A. etc, prin care s-a solicitat, printre altele, “constituirea comisiei mixte pentru inventarierea activelor acestor structuri de stat, in vederea stabilirii indicelui de asociere in procente”, invocand, fara insa sa prezinte dovezile elocvente necesare, un asa-zis angajament conditionat si irevocabil, de indestulare a produsului finit, cat si derivate, al interesului national.” Al cui interes national?

Dosarul TASKO include si o licenta eliberata de MINISTERUL POLITICII INDUSTRIALE A UCRAINEI, Nr. 83/15.06.2011 (cod identificare: 22866094), semnata de prim-vice ministrul de atunci, S.V. Syrotiuc.

De asemenea, Tasko Valahia SRL a fost inregistrata la Ministerul Afacerilor Externe din Romania, Departamentul pentru Controlul Exporturilor, pentru efectuarea de operatiuni de “intermediere privind negocierea sau organizarea tranzactiilor care presupune exportul, importul ori transferal de produse militare dintr-o tara terta catre o tara terta, intermediere privind negocierea sau organizarea tranzactiilor care presupun scoaterea ori introducerea din sau in teritoriul Romaniei de produse militare” (cod inregistrare: T 14-177), semnata de directorul general de atunci, Eugen Mihut, cf. confirmarii oficiale a ministerului, din data de 07.11.2018, valabila pana la 06.11.2020.

Partenerii NATO privesc, atenti, in directia respectiva si asteapta reactia autoritatilor romane, in cazul TASKO VALAHIA SRL.

Vom reveni.

 

 

 

Acest articol a fost citit de 216 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.