fbpx
Guvernul a aprobat proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, inclusiv în Învățământ și Cercetare. Turcan: 35.000 de persoane în România cumulează pensia cu salariul / Activitatea se poate prelungi până la 70 de ani

Guvernul a aprobat proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, inclusiv în Învățământ și Cercetare. Turcan: 35.000 de persoane în România cumulează pensia cu salariul / Activitatea se poate prelungi până la 70 de ani

O nemernicie de lege modificata insa cu niște inepții care pe alocuri te face sa crezi ca la ea au lucrat unii care nu știu realitatea.

Ne explicam:
-este un drept al pensionarului dar o obligație pentru angajator. Pai cum poate obliga cineva pe angajator ( mai ales la privat) sa tina angajata o persoana care clar nu mai are puterea și randamentul necesar sa continue în ritm susținut activitatea la locul de muncă
– ce facem cu persoanele în prag de pensionare la stat care chiar stau din cauza vârstei, mai mult decât muncesc ( e procesul natural al vietii)?
– sunt foarte mulți care fizic și medical nu mai rezistă ritmului și stresului. Cum controlam acest aspect negativ.
– tindem.sa credem ca aceasta lege este făcută pentru câteva mii de șefi și sinecuri de partid care trebuie obligatoriu păstrate și nu pentru valorile umane și profesionale reale.
– nu poți obliga un angajator, fie el și Statul Roman sa tina angajat încă 5 ani un om care nu mai poate și se vede cu ochiul liber , ce sa mai zicem de starea medicala sau psihică.
– Va dați seama că toți șefii și șefului din instituții își vor prelungii perioada de angajare exasperant pe colegi si blocând o resetare sau primenire normala a.actului de conducere și management. Parca și aud expresia ” ăștia vor sa moara în functie”.
– în concluzie o sa fie și mai rău decât pana acuma, instituțiile vor bate pasul pe loc cu astfel de conducatori( cu foarte mari exceptiii 1 la 1000), iar actul administrativ va avea de suferit.
– tinerii nu vor mai avea șansa să se angajeze pentru ca nu au unde. Vom avea tineri șomeri stand cu copiii în parc în timp de bunicii se vor odihnii încă 5 ani la „munca”.
-consideram era suficientă o prelungire pe condiții clare( persoane cu calificare și reputație profesionala de interes superior exclis pensionar la 40-50 de ani) de max 2 ani si interzicerea cumului pensiei cu salariu.

Asa cum este acum, pare o lege ieșită din laboratoarele partidelor și a altor entități. Pentru smecheri nu pentru cei care vor sa muncească cu adevărat

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul și prevede prelungirea activității până la 70 de ani a fost aprobat în prima lectură din ședința de Guvern de miercuri, urmând ca săptămâna viitoare să fie prezentată o variantă finală care va ajunge în Parlament, a declarat astăzi ministrul Muncii Raluca Turcan, la conferința de presă de la Guvern. Excepție de la regulă pot face membrii Academiei Române, personalul didactic plătit cu ora sau persoanele care lucrează cu contract de drepturi de autor.

Declarațiile ministrului Muncii:„În primă lectură au fost adoptate proiecte de acte normative care privesc măsuri active: pe de o parte, o măsură privind posibilitatea continuării activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensioare și pe de altă parte, pentru părinții aflați în concediu de creștere a copilului.

În legătură cu primul proiect și anume posibilitatea continuării activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, vorbim de persoanele care odată ce au ajuns la vârsta de pensionare, pot să opteze la cerere să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Vorbim de o opțiune, de un drept și în niciun caz de o obligație. Ține de dreptul salariatului de a munci.

Persoanele își pot prelungi activitatea până la 70 de ani atât în sectorul public cât și în cel privat. De asemenea, au posibilitatea să revină asupra opțiunii de a munci și să se întoarcă la pensie înainte de vârsta de 70 de ani, iar anii munciți în plus de către persoanele care optează pentru continuarea activității conduc la recalcularea pensiei în sistemul public de pensii.

Citeste toata stirea aici : https://www.edupedu.ro/guvernul-a-aprobat-proiectul-de-lege-care-interzice-cumulul-pensiei-cu-salariul-inclusiv-in-invatamant-si-cercetare-turcan-35-000-de-persoane-in-romania-cumuleaza-pensia-cu-salariul-activitatea-s/

Acest articol a fost citit de 246 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *