fbpx
Gheorghe Dimitrescu, consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache,urmarit penal alaturi de Liviu Dragnea intr-un nou dosar!!

Gheorghe Dimitrescu, consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache,urmarit penal alaturi de Liviu Dragnea intr-un nou dosar!!

Gheorghe Dimitrescu, urmărit penal alături de Liviu Dragnea în dosarul vizitei din SUA, a fost demis de premierul Cîțu din funcția de consul al României la Bonn.

Gheorghe Dimitrescu, pus ieri sub urmărire penală de DNA alături de Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA la inaugurarea lui Donald Trump, a fost demis vineri de premierul Cîțu din funcția de consul al României la Bonn (Germania), potrivit unui anunț transmis de guvern.

Dimitrescu a fost și consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache, ministrul Justiției care a promovat OUG 13.

Gheorghe Dimitrescu este acuzat de procurorii anticorupție de infracțiunea de cumpărare de influență.

gheorghe-dimitrescu

Fragment din comunicatul DNA:

În perioada mai – octombrie 2017, Dragnea Nicolae-Liviu și-ar fi folosit autoritatea și influența ce decurg din calitatea de președinte al unui partid politic față de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum și față de alte două persoane, în scopul de a obține, în aceeași perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD. Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea și perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalți oficiali americani.

Liviu Dragnea

În scopul ascunderii adevăraților beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Dragnea Nicolae-Liviu și partidul politic, plata sumei de 100.000 USD ar fi fost efectuată de o societate americană cu sediul în New York, deținută de un cetățean româno-american, urmând ca acestuia să i se restituie în România suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi și întâmplat, suma fiind procurată în parte de suspectul Dimitrescu Gheorghe, respectiv 45.000 euro.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe,  promițând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat.

Sursa :G4Media.

Acest articol a fost citit de 163 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.