fbpx
Florin Cîțu, în ședința PNL: voucherele de vacanță pentru bugetari nu se mai dau

Florin Cîțu, în ședința PNL: voucherele de vacanță pentru bugetari nu se mai dau

Premierul Florin Cîțu i-a informat pe liderii PNL că abia săptămâna viitoare va trimite Legea Bugetului în Parlament, dar aceasta va conține o serie de tăieri drastice.

Conform surselor noastre, Cîțu a anunțat că vor fi eliminate voucherele de vacanță pentru bugetari în anul 2021, asta pentru că nu au fost cheltuite cele de pe 2019 și 2020.

De asemenea, vor fi plafonate salariile bugetarilor, dar și o serie de sporuri. Totodată, Guvernul va umbla serios la indemnizația de hrană a bugetarilor.

Se va umba și la subvențiile acordate studenților și se va merge pe o limitare a acestora.

În ceea ce privește pensiile, acestea vor fi indexate cu rata inflației și cu până la 50% din salariul mediu brut pe economie.

În urma acestor plafonări sau tăieri, Guvernul se așteaptă să facă o economie de aproximativ 9 miliarde de lei.

Toate aceste măsuri vor fi trecute fie sub forma unor amendamente în Parlament, fie prin OUG-uri separate, dar totul va ține de decizia luată în coaliție.

Acest articol a fost citit de 25 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *