fbpx
Florin Cîțu, către bugetarii ale căror venituri vor fi tăiate/înghețate: Trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte și să ne dăm seama că așa nu se mai poate!

Florin Cîțu, către bugetarii ale căror venituri vor fi tăiate/înghețate: Trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte și să ne dăm seama că așa nu se mai poate!

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că OUG care taie/elimină/plafonează unele venituri pentru mai multe categorii sociale nu a fost încă adoptată, dar că nu se renunță la măsurile nepopulare:

  • „Am avut discutii despre Ordonanta de Urgenta cu reducerea cheltuielilor structurale. Este inca in avizare, a fost in prima lectura azi. De ce a fost important sa luam aceste masuri? Vorbim de un punct de pensie modificat din motivele electorale de PSD, a fost pus in septembrie, acum corectam problema si va creste (punctul de pensie) de la 1 ianuarie 2022, efectul suplimentar este deja.
  • Cheltuielile cu asistenta sociala si salariile s-au dublat in guvernarea PSD. E nevoie de masuri structurale. Suntem sub lupa investitorilor straini si agentiilor de rating si din cauza masurilor PSD Romania e singura tara din UE in procedura de deficit excesiv.
  • Trebuie sa lasam ipocrizia deoparte si sa ne dam seama ca asa nu se mai poate, nu putem merge mai departe, sunt cheltuieli care nu pot fi sustinute, au fost mariri facute din pix. Vom recalibra finantele Romaniei si plafonam cheltuielile. Incercam sa mentinem lucrurile sub control.
  • Voucherele de vacanta, sunt vazute ca un spor, venit suplimentar. In economie sunt aproape 2,4 mld lei vouchere vacanta nefolosite. Voucherele care ar fi trebuit sa fie date anul asta vor fi date anul viitor si facem economie la buget”.

 

 

Sursa:stiripesurse.ro
Acest articol a fost citit de 31 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *