fbpx
Explozie și incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari, mai multe persoane rănite.50 de pompieri la fața locului.

Explozie și incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari, mai multe persoane rănite.50 de pompieri la fața locului.

Explozie și incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari, mai multe persoane rănite. Arafat: Mai avem flacără deschisă, pot fi complicații.

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Mai multe persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp. Totodată, o persoană este dată dispărută. Intervenția la fața locului este în plină desfășurare. Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj RO-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. Ministrul Mediului a declarat că impactul asupra mediului poate fi major.

UPDATE 14.25. Purtătorul de cuvânt al ISU Constanța a declarat că cinci persoane sunt rănite și că una este dispărută.

La fața locului sunt 50 de pompieri care intervin.

UPDATE 14.15. Cu aproape 5% se depreciază vineri la ora 13:30 la bursa de la Bucureşti acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC), operator al Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind vorba de o recţie negativă a investitorilor ca urmare a exploziei de la Năvodari.

Meteorologi: Norul de fum se va deplasa spre mare.

UPDATE 14.10. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare, potrivit meteorologilor.

La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, se arată în informarea ANM.

UPDATE 14.05. Premierul Florin Cîțu spune, într-un mesaj pe Facebook, că le-a cerut secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie.

„În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.

De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă”, a transmis Florin Cîțu.

Raed Arafat: Încă sunt zone cu flacără deschisă

UPDATE 13.55. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că, oficial sunt un rănit grav, doi ușor și o persoană este dispărută.

Cifrele vor fi actualizate, a spus el.

„Intervenția este în plină desfășurare, sunt zone cu flacără deschisă, se lucrează pentru limitarea extinderii și pe stingere. A scăzut pericolul de explozie, nu putem exclude cât mai avem flacără deschisă și pot apărea complicații”, a spus Arafat.

UPDATE 13.45. Crește numărul persoanelor care ar fi fost rănite în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Astfel, numărul lor a ajuns la cinci, fiind vorba despre încă o persoană cu traumatism la picior și o alta cu arsuri minore. Primele informații anunțau trei răniți, unul cu arsuri pe 45% din corp, unul cu traumatism lombar și încă unul cu arsuri la față.

Totodată, o persoană este dată dispărută.

UPDATE 13.40. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost oprite în condiții de siguranță, a comunicat Petromidia.

Petromia a informat că incidentul s-a produs la instalația de hidrofinare petrol motorină.

„Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului. Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident”, a transmis compania.

Unul dintre răniți are arsuri pe 45% din corp

UPDATE 13.15. ISU Dobrogea a transmis că trei persoane au fost rănite în urma exploziei, două dintre ele au arsuri, iar una are traumatism.

Unul dintre răniți are arsuri pe 45% din corp. Celelalte două victime au una arsuri la față și cealaltă traumatism lombar.

Cei trei au fost duși la UPU al Spitalului Județean din Constanța, cel cu arsuri grave fiind transportat cu un elicopter SMURD.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, echipele de intervenție acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

ISU Dobrogea a transmis că a fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU Călărași, Tulcea, Ialomița, Galați și Vrancea.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

Situația este sub control, nu sunt puse în pericol vecinătățile. Instalața unde s-a produs deflagrația este zona cu riscul cel mai ridicat”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

UPDATE 13.06. La fața locului au fost trimise suplimentar echipaje de intervenție. Astfel, de la ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere, de la ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere, de la ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere, iar de la ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Norul de fum se deplasează spre mare

UPDATE 12.55. Impactul asupra mediului poate fi major, a declarat ministrul mediului Tanczos Barna.

Din primele evaluări ale ANM norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm, a adăugat minstrul.

El a precizat că la fața locului se află un laborator mobil pentru a se monitoriza calitatea aerului.

Fumul este observat de la o distanță de 10 kilometri și a fost văzut și de turiștii aflați în Mamaia și de locuitorii din Corbu și Vadu.

UPDATE 12.45. Ministrul de Interne Lucian Bode și șeful DSU Raed Arafat merg la fața locului.

În zonă a fost delimitat un perimetru de siguranță, întrucît pericolul de explozie și de incendiu este mare.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/hai-la-lupta-dar-mai-asa-pe-slow-motion-motiunea-initiata-de-catre-psd-a-fost-ca-o-bula-de-sapun/

Sursa : Digi24.ro

Foto:amator.

Acest articol a fost citit de 124 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.