fbpx
Exista si acum PCR ? Pile,cunostinte, relatii !!! DA EXISTA ! Ministrul Claudiu Năsui vrea să angajeze o funcționară cu verdict în primă instanță de colaboratoare a Securității

Exista si acum PCR ? Pile,cunostinte, relatii !!! DA EXISTA ! Ministrul Claudiu Năsui vrea să angajeze o funcționară cu verdict în primă instanță de colaboratoare a Securității

Ministrul Claudiu Năsui vrea să angajeze o funcționară cu verdict în primă instanță de colaboratoare a Securității. Reacția lui Năsui? ”Și? Mi-a fost recomandată. Nu e o decizie definitivă”

Dumnezeu cu mila !!!

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, șeful USR București, vrea să o angajeze ca secretar general al ministerului pe Florina Prisăcaru, o funcționară apropiată de PSD și pe care CNSAS a acuzat-o de colaborare cu Securitatea ca poliție politică, având și o decizie în instanță în acest sens.

Năsui a recunoscut informația publicată de Economica.net și confirmată de HotNews.ro. Într-o intervenție la Digi 24, Năsui și-a justiicat alegerea spunând că „e nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație” și că ”mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică”. La insistențele moderatorului Cosmin Prelipceanu: „Și?”, Claudiu Năsui a răspuns la fel: „Și?”

Claudiu Năsui și-a apărat decizia de a o propune pe Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea și este apropiată de fostul ministru PSD Eugen Teodorovici, în funcția director general adjunct în Ministerul Economiei.

Florina Prisăcaru a primit în 2019 verdict de colaborare cu Securitatea – poliția politică a regimului comunist. Ea a atacat decizia în instanță, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel București. Decizia Curții de Apel nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Este important, dar este important și să am oameni care să ducă misiunea Ministerului Economiei la bun sfârșit. De aceea îi caut pe oamenii aceștia în administrația publică. E o doamnă care lucrează deja în administrația publică”, a completat ministrul.

„Eu îmi doresc să atrag oameni cât mai buni în Ministerul Economiei. Dacă avem oameni buni, încerc să-i aduc în minister”, a adăugat el.

Întrebat dacă îl deranjează colaborarea cu Securitatea, Claudiu Năsui a spus că da, însă el nu crede că ea a colaborat: „Ba da, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea, pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Dacă va avea, o să regândim strategia.”

„Am nevoie de oameni care să vină, pentru că este un minister care se va împărți în două și când se va împărți o să avem o problemă de oameni. Și oamenii care sunt în minister sunt foarte buni, i-am întâlnit pe mulți dintre ei. Pentru cei care pleacă încercăm să găsim în alte locuri, pentru că în perioada aceasta concursurile sunt blocate”, a precizat ministrul Economiei.

Năsui (35 de ani) e cel mai tânăr ministru din Guvernul Cîțu. El a devenit președinte al USR București după ce Roxana Wring, fosta șefă a organizației, a demisionat ca urmare a unei decizii CNSAS de colaborare cu Securitatea comunistă.

El și-a început mandatul de la Ministerul Economiei cu atacuri la adresa fostului ministru PNL, Virgil Popescu, actual ministru al Energiei, pe care l-a acuzat că nu ar fi obținut aprobările Comisiei Europene pentru schemele de ajutorare a IMM-urilor. Popescu i-a replicat spunând că există toate avizele Bruxelles-ului.

Acest articol a fost citit de 278 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *