fbpx
EXCLUSIV Scandal în Vrancea: Prefectul județului îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că a participat alături de un procuror, un judecător, șeful Antifraudei Constanța și șeful Finanțelor Publice la petrecerea unui condamnat penal în plină pandemie

EXCLUSIV Scandal în Vrancea: Prefectul județului îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că a participat alături de un procuror, un judecător, șeful Antifraudei Constanța și șeful Finanțelor Publice la petrecerea unui condamnat penal în plină pandemie

EXCLUSIV Scandal în Vrancea: Prefectul județului îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că a participat alături de un procuror, un judecător, șeful Antifraudei Constanța și șeful Finanțelor Publice la petrecerea unui condamnat penal în plină pandemie.

UPDATE 1: Președintele Judecătoriei Focșani, menționat în sesizarea prefectului, nu a participat la nici o petrecere și a respectat toate prevederile legale în momentul în care a luat masa la acel restaurant, se arată într-un răspuns al Judecătoriei pentru G4Media.ro. Iată răspunsul integral: ”La data de 12.03.2021, președintele Judecătoriei Focșani a servit masa de prânz la Restaurantul BallRoom Ghibi din municipiul Focșani, împreună cu încă două persoane, cu aproximație între orele 14.30 – 15.45, când a părăsit unitatea de alimentație publică și s-a îndreptat spre sediul instanței, în după amiaza aceleiași zile deplasându-se spre domiciliul său, situat în municipiul Piatra Neamț. Acesta nu a participat la nici o petrecere organizată și/sau desfășurată la restaurantul în cauză și nu a avut cunoștință despre o astfel de organizare. De altfel, la momentul plecării acestuia din unitatea de alimentație publică, se apreciază că în incinta localului nu erau mai mult de 12-15 persoane, care serveau masa de prânz la mai multe mese, cu respectarea prevederilor legale în contextul limitării răspândirii noului coronavirus. În concluzie, se apreciază că magistratul vizat nu a încălcat nici o normă de conduită, legală sau regulamentară”.

Articolul inițial: Prefectul Județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a transmis o sesizare către mai multe instituții publice cu privire la încălcarea normelor sanitare în actualul context pandemic de către primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă, alături de alți șefi din cadrul unor instituții publice, prin participarea la petrecerea aniversară a unui afacerist condamnat penal pentru fraude fiscale, conform unui document obținut de G4Media.ro.

Contactat de G4Media.ro, primarul Cristian Misăilă a spus că a participat la eveniment, dar a susținut că au fost respectate toate criteriile prevăzute de lege în pandemie. În ceea ce privește faptul că a participat la aniversarea unui personaj cu condamnare penală, primarul a spus pentru G4Media.ro că ”a avut acest incident cu mulți ani în urmă, a fost reabilitat”. ”Nu a fost o petrecere, a fost o masă, au fost respectate toate criteriile, cu maxim 30% din spațiul sălii ocupat. Nu cunosc să fi fost date amenzi. Eu am ajuns la ora 18.00”, a mai spus primarul Misailă.

Evenimentul ar fi avut loc vineri, 12 martie, în mijlocul zilei și a fost organizat de către patronul mai multor benzinării din Focșani, conform surselor G4Media.ro. Prefectul susține că organizatorul petrecerii are o condamnare penală pentru infracțiuni economice.

Potrivit sesizării, la petrecerea care a durat 12 ore ar fi participat magistrați, directorul adjunct al ITM Vrancea, un șef al Direcției Generale Antifraudă Constanța, șeful Direcției Regionale a Finanțelor Publice din Galați.

Ce arată prefectul de Vrancea, potrivit documentului obținut de G4Media.ro:

„Din informațiile primite, evenimentul a fost organizat în sala de festivități a Ballroom Ghibi din Focșani, eveniment cu implicații grave în pandemia de coronavirus, iar reprezentanții/conducătorii instituțiilor reprezentative în statul Român trebuie să fie primii care dau exemplu de responsabilitate și respectare cu strictețe a măsurilor de protecție.

În data de 12.03.2021, mai multe persoane cu funcții de conducere de la:
– Direcția Generală Antifraudă Constanța
– Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați (șef Petrică Munteanu)
– Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani (procuror-șef Drîmbă)
– Administrația Județeană a Finanțelor Publice (director Iamandi Florin)
– Judecătoria Focșani (președintele Iulian Păun)
– ITM Vrancea (director adjunct Ciocan Sebastian)
– IJP Vrancea
– Primarul Municipiului Focșani

au participat la aniversarea zilei de naștere a unei persoane cu cazier penal pentru infracțiuni economice grave, cu încălcarea tuturor măsurilor de siguranță instituite prin Legea 55/2020”.

Prefectul arată în sesizare că petrecerea a durat circa 12 ore, timp în care au participat 60-70 de persoane. Mai mult, arată prefectul, petrecerea ar fi avut loc în timpul orelor de program.

Citeste tot articolul :https://www.g4media.ro/exclusiv-scandal-in-vrancea-prefectul-judetului-il-acuza-pe-primarul-cristi-misaila-ca-a-participat-alaturi-de-un-procuror-un-judecator-seful-antifraudei-constanta-si-seful-finantelor-publice-la-pe.html

Sursa : G4media.ro
Acest articol a fost citit de 143 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.