fbpx
Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu ajunge la FINAL – Procurorul DNA și avocații prezintă marți pledoariile finale

Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu ajunge la FINAL – Procurorul DNA și avocații prezintă marți pledoariile finale

Curtea de Apel București reia, marți, dezbaterile în dosarul în care fostul ministru Elena Udrea, fiicafostului președinte al României Traian Băsescu, Ioana, dar și alte persoane sunt judecate, pentru fapte de corupție, referitor la modul de finanțare al campaniei prezidențiale din anul 2009.

elena-udrea

Cercetarea judecătorească în acest dosar s-a încheiat de aproximativ două luni dar prezentarea pledoariilor finale trenează în acest caz de atunci din motive ce au ținut de starea de sănătate al celor judecați.

Inițial, deși judecătorii se pregătiseră să asculte concluziile finale ale procurorului DNA și ale avocaților precum  și ultimul cuvânt al inculpaților, au fost nevoiți să amâne după ce unul dintre inculpați a anuțat că ar fi fost infectat cu noul coronavirus.

Avocatul acestuia susținea la acel moment în sala de judecată că cel pe care îl reprezintă a fost termen de termen la proces și că nu poate fi considerată îmbolnăvirea sa subită un act de tergiversare dar și că această situație nu trebuie să înfrângă dreptul său la prezență în sală la momentul dezbaterilor finale.

Apoi a urmat infectarea de sărbători cu noul coronavirus a fostului ministru Udrea, context în care audierea pledoariilor a fost amânată din nou.

Rezultatul testului pentru COVID-19 în cazul Elenei Udrea a venit cu o zi înainte de termenul în dosarul în care finanţării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în 2017, pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor, alături de alții.

„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela.

Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, arăta la vremea respectivă DNA.

Acest articol a fost citit de 270 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *