fbpx
Direcția este una singură: aceea de a face totul corect, cu simț de răspundere și implicare totală, declaratia Oanei Matache, viceprimar al Municipiului Buzau

Direcția este una singură: aceea de a face totul corect, cu simț de răspundere și implicare totală, declaratia Oanei Matache, viceprimar al Municipiului Buzau

Totul se va face cu simt de raspundere si implicare totala !!

Cand i-am cerut o solicitare de interviu doamnei viceprimar Oana Matache, am fost sceptic cu privire la discutiile ce urmau, asta din 2 motive : este prima femeie viceprimar al Buzaului si al doilea lucru este foarte tanara, neavand o experienta politica in spate si nici de manageriat la un asa nivel .

Dar lucrurile s-au schimbat pe parcursul interviului si mi-am dat seama ca intotdeauna nu e bine sa judeci o persoana inainte sa o cunosti mai bine, tanara doamna viceprimar dand dovada de o gandire matura si o pregatire profesionala bine pusa la punct.

Foarte pregatita si  foarte hotarata sa schimbe fata Buzaului, sa aduca ceva nou pentru orasul nostru. Este implicata si conectata 101% la aceasta functie,doreste sa fie altceva fata de predecesorii sai. NU promite nimic daca nu duce la bun sfarsit, nu discuta despre ce poate sa faca decat daca a demarat acel proiect sa fie vizibil si pus in practica.

Orasul are speranta , eu asa simt si cred. Trecand peste apartenenta politica si faptul ca este viceprimar intr-o perioada destul de grea din toate punctele de vedere sper ca peste 4 ani sa o gasim tot acolo continuandu-si proiectele.

Timpul si ceea ce o sa faca in bine pentru orasul nostru ne va arata ca primarul Toma a facut o alegere foarte buna.

In continuare i-am adresat cateva intrebari din care sper sa reiasa faptul ca tanara noastra viceprimar este pregatita pentru a dezvolta orasul Buzau.

148696194 292277868907655 1361761641564397337 n 149494664 3811614398893566 2287953829022890047 n

Prima parte a interviului.

1.In ce masura ati reusit sa demarati, proiectele propuse, in recenta campanie care v-a consacrat?

– Eu personal nu am promis în campanie nimic altceva în afara faptului că îmi voi da tot interesul și toată priceperea pentru Buzău, ceea ce și fac. Prefer să nu vorbesc foarte mult a priorii realizării unui proiect, dar știu totodată că oamenii trebuie să fie constant informați despre ceea se întâmplă la Primărie. În cele 3 luni de când sunt Viceprimar am reușit să creez alături de echipa de la Primărie strategia cultural-educațională pentru 2021, din care am demarat deja Programul pilot ,,Clase de inspirație finlandeză”, fiind acum la stadiul apelului de intenție pentru a se înscrie școli și grădinițe, Live Nights-seri de muzică, teatru și podcast în direct de la Vila Albatros, lucrăm la proiectul tehnic pentru viitorul Science Center din Buzău, lucrăm la proiectul cu care vom atrage fonduri norvegiene în comunitate, sunt în legătură constantă cu entități precum Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Ambasada Finlandei și Ambasada Norvegiei pentru a atrage proiecte și colaborări benefice orașului, dar și alte proiecte de dezvoltare a orașului, ce vor fi descoperite pe parcurs. Grija ca toti copii sa mearga in acelasi ritm.

Oana Matache

2.Dincolo de apartenenta politica, de ideologia impartasita si circumscrisa doctrinelor pe care le asumati, ce alte planuri si idei, aveti, in mandatul actual?

-Direcția este una singură: aceea de a face totul corect, cu simț de răspundere și implicare totală. Buzăul are nevoie în primul rând de păstrarea resursei umane și obiectivul principal este acela de a promova proiecte care să facă din orașul nostru un loc unde să își dorească să revină tinerii după ce își încheie studiile universitare, un loc ideal pentru familii tinere, un loc în care oamenii de toate vârstele să aibă opțiuni culturale și de recreere.

  1. Ce strategii macro, social-economice veti derula si coordona, in calitatea Dvs de viceprimar?

-În acest mandat am primit onoranta misiune de a mă ocupa de educație, cultură și relații internaționale, precum și de a gestiona cinci direcții ale Primăriei: Direcția de Evidență a Populației, Autoritatea Tutelară, Fondul Locativ, Direcția Agricolă și Direcția de Asistență Socială, principalele două strategii fiind acelea de a gira cât mai multe proiecte generatoare de venituri pentru oraș și de a atrage fonduri externe în comunitate.

  1. Ce planuri de viitor aveti?

-Să reușesc să îndeplinesc toate proiectele la care lucrez alături de echipa din care fac parte la Primărie și mai ales să trăiesc într-un Buzău cu oameni mulțumiți și fericiți de ceea ce se întâmplă în orașul lor.

 5.  Ce v-a facut sa acceptati functia de viceprimar al Buzaului, fiind prima femeie care are aceasta functie?

Sincer m-a ajutat foarte mult increderea pe care am avut-o in domnul Primar Toma, inca de cand eu eram in mediul privat si il cunosteam, apoi lucrand cu domnul primar in calitate de consilier personal mi-am dat seama ca lucrurile erau exact asa cum mi le imaginasem ,adica parerea acea buna pe care am avut-o din exterior sa mentinut si faptul ca are incredere in tineri, aici nu e vorba doar de mine, ci si de consilierii locali propusi anul acesta,oameni veniti din afara politicii si colegii din primarie oameni adusi aici pe meritocratie, mi-a dat incredere ca sunt in locul potrivit acceptand functia de viceprimar care vine cu foarte multe responsabilitati si foarte mult de munca. Este o decizie buna pentru ca sunt in echipa potrivita.

Vom continua…

Acest articol a fost citit de 303 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *