fbpx
Detalii de culise din ședința PNL: a fost lansat primul atac la Florin Cîțu. Ce i-a reproșat unul dintre liderii PNL

Detalii de culise din ședința PNL: a fost lansat primul atac la Florin Cîțu. Ce i-a reproșat unul dintre liderii PNL

Detalii de culise din ședința PNL: a fost lansat primul atac la Florin Cîțu. Ce i-a reproșat unul dintre liderii PNL.

Un nou scandal a izbucnit luni, în ședința Biroului Executiv al Partidului Național Liberal (PNL). Surse participante la ședință au dezvăluit pentru PS News că nemulțumirea liberalilor la adresa unor miniștri ai USRPLUS atinge cote alarmante. Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, a luat cuvântul luni, în ședință, și a atras atenția că nu poate garanta că senatorii vor vota „împotriva” moțiunii simple depusă împotriva ministrului Claudiu Năsui pentru că există mari nemulțumiri printre liberali în privința activității USR-istului.

În acest context, Ludovic Orban a luat decizia, prin vot în ședință, ca liberalii să fie prezenți și să voteze „împotriva” moțiunii simple pentru a evita un nou conflict între PNL și USRPLUS.

„Pentru liniștea guvernării s-a dat vot ca toți să fim prezenți și să votăm împotriva moțiunii, însă cu siguranță vor fi colegi care vor absenta pe tot felul de motive. Nu cred că mai pot fi ascunse prea mult timp aceste nemulțumiri. USR-iștii blochează pe bandă rulantă proiectele PNL din teritoriu, fără motiv. Înlocuiesc oamenii noștri cu oamenii lor, pe motiv că sunt mai buni. Vă dați seama ce nemulțumiri generează aceste lucruri”, au declarat surse liberale pentru PS News.

Amintim că PSD a depus miercuri, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, intitulată „O Românie în agonie cu Năsui la Economie”. Decizia de a depune moţiunea a fost luată în Biroul Politic Naţional al PSD.

„Motivele – blocarea Măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a susţinut preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Primul atac la Florin Cîțu

În ședința PNL de luni s-a discutat și despre existența unui amplu scandal între PNL și USRPLUS pe CA-uri. Cei prezenți la ședință au atras atenția conducerii PNL că useriștii generează ample conflicte în CA-uri, înlocuind majoritatea liberalilor cu oameni din USRPLUS.

Tot aici a avut loc și primul atac la adresa lui Florin Cîțu. Virgil Guran, liderul senatorilor PNL și unul dintre apropiații lui Ludovic Orban, i-a reproșat lui Florin Cîțu că nu este deloc apropiat de partid, iar acest lucru provoacă nemulțumiri în rândul liderilor din teritoriu care spun că se simt „nereprezentați”. Liberalul a susținut că ar fi dorit să îl convoace la grup pe premier în această perioadă, însă „mai așteaptă”.

Florin Cîțu nu a fost prezent la ședință.

Sursa

Acest articol a fost citit de 287 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *