fbpx
Deputat AUR spune că parlamentarii partidului donează bani benevol: ‘Am fost tâmpit când am crezut că Șoșoacă e de bună-credință’

Deputat AUR spune că parlamentarii partidului donează bani benevol: ‘Am fost tâmpit când am crezut că Șoșoacă e de bună-credință’

Deputatul AUR Dan Tănasă a declarat vineri la Antena 3 că sunt „ridicole” afirmațiile senatoarei Diana Șoșoacă cum că parlamentarilor partidului li s-a impus să cedeze o parte din salariu.

„Am fost tampit cand crezut ca dna Sosoaca e de buna credinta. S-a apucat sa se certe cu noi. Daca era manata de cele mai bune intentii putea sa stea  6 luni sa incerce sa ne explice ca ce facem nu e bine si apoi parasea formatiunea in liniste. Dar vad ca are un stil de mahala.

Acuzatiile pe care le face sunt ridicole. Nu ne-a obligat nimeni sa stam la niciun hotel sau sa dam vreun ban, tot ce se face in grupuri se decide in consens. O singura persoana nu a fost de acord, dna Sosoaca.

O parte din parlamentarii nostri stau acolo la hotel (hotelul lui Marius Lulea) ca sa ne cunoastem mai bine. Legat de bani nu a cerut nimeni niciun ban, nu a fost obligat nimeni. Intr-adevar, am convenit cu toti parlamentarii, impreuna, ca din salariile noastre sau din suma forfeta o anumita parte va fi donata de parlamentarii AUR, dar nu a fost impusa decizia. (Donam) pentru diferite cauze care au nevoie de sprijinul nostru al tuturor”, a declarat Dan Tănasă.

Senatoarea Diana Șoșoacă (ex-AUR) a declarat pentru Europa Liberă că actuala conducere AUR le-ar fi impus parlamentarilor partidului unele decizii legate de banii primiți de la bugetul de stat în exercitarea mandatelor.

Ce a spus Diana Șoșoacă:

  • Actuala conducere a partidului a cerut fiecărui senator și deputat jumătate din suma forfetară: „În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului”
  • Parlamentarii AUR trebuie să dea 2.000 de lei în fiecare lună către partid pentru donațiile AUR în scop caritabil: „Eu nu am dat bani. De aici au pornit și cele mai multe probleme”
  • Parlamentarilor AUR li s-a cerut să încheie contracte de leasing cu o „societate din sfera AUR pentru achiziționarea de autoturisme Logan”.
  • „Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparține”

Deputatul Mihai Lasca, exclus miercuri din AUR, acuză conducerea partidului că i-ar fi cerut să semneze „contracte abuzive” din banii încasați ca sumă forfetară în calitate de parlamentar pentru cabinetul din teritoriu

Deputatul Mihai Lasca a scris pe pagina sa de Facebook că unul din motivele excluderii sale este „nesupunerea mea cu privire la modul de cheltuire a sumei forfetare, alocate de către Parlamentul României in calitate de deputat, pentru susținerea cheltuielilor cabinetului parlamentar din teritoriu”.

„Refuzul meu de a semna anumite contracte abuzive impuse de către conducerea partidului constituie un alt motiv”, a adăugat deputatul. El a fost exclus din partid pentru că a omis să anunţe partidul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi condamnat pentru vătămare corporală.

Acest articol a fost citit de 60 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *