fbpx
Decizie finală în Parlament: Pensionarii vor primi toți banii pierduți prin calculele greșite din vina statului

Decizie finală în Parlament: Pensionarii vor primi toți banii pierduți prin calculele greșite din vina statului

Pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile și au primit astfel, fără vina lor, pensii reduse timp de ani de zile, vor primi înapoi banii cuveniți indiferent că au trecut 1 an, 3 ani sau 15 de ani de la greșeala funcționarilor care le-au calculat pensia, pentru că termenul de prescripție va fi eliminat, potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților. În acest moment, pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit pensiile primesc înapoi banii doar pentru ultimii 3 ani cât este termenul general de prescripție.

Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare după publicarea legii în Monitorul Oficial.

Citeste si  : https://globalmedia.ro/actualitate/breaking-suporterii-din-romania-revin-pe-stadioane-meciurile-de-la-euro-se-joaca-cu-spectatori/

Parlamentul a introdus miercuri în Legea pensiilor o excepție de la regula privind termenul general de prescripție pentru recuperarea de către pensionari a sumelor neplătite din vina greșelilor făcute de casele de pensii:

  • „În cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă”, este textul de lege aprobat miercuri de Parlament.

Sursa : stiripesurse.ro

 

Acest articol a fost citit de 21 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Decizie finală în Parlament: Pensionarii vor primi toți banii pierduți prin calculele greșite din vina statului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *