fbpx
Cum pot reclamele de tip PPC (Pay-Per-Click) decide succesul unei afaceri?

Cum pot reclamele de tip PPC (Pay-Per-Click) decide succesul unei afaceri?

Începutul unei afaceri de cele mai multe ori nu este ușor, dar pentru a crește considerabil șansele de succes, trebuie prioritizat foarte bine capitalul inițial. Nu vrem să învățăm pe nimeni cum să facă un plan de afacere, doar vrem să punctăm câteva aspecte esențiale. Nu investiți toți banii în marfă, echipamente, amenajări, mașini, etc., pentru că vremurile s-au schimbat de acum 30 de ani când orice afacere ați fi început, concurența nu era și succesul era garantat.

Alocați un buget de 2000-3000 de euro pentru reclame în primele 3 luni. Din acest buget, apelați la o Agenție de Marketing pentru un site web profesional, Campanii PPC (Google Ads, Facebook Ads, TikTok Ads).

Dacă vi se pare mare acest buget, gândiți-vă dacă în primele luni nu vindeți suficient pentru a acoperi cheltuielile de bază, ce sume o să cheltuiți pe: chirii, utilități, angajați, contabil. Fără doar și poate, o să depășiți suma despre care vorbeam mai devreme.

Reclamele online și offline reprezintă două componente esențiale ale unei strategii de marketing complete pentru o afacere. Fiecare dintre acestea aduce cu sine beneficii distincte, iar combinația lor poate maximiza impactul și succesul afacerii. Iată de ce sunt atât de importante ambele tipuri de reclame:

Reclama online:

Reach extins:

Reclama online vă permite să ajungeți la un public foarte larg și diversificat. Cu ajutorul canalelor online, cum ar fi site-ul web, rețelele sociale, motoarele de căutare și e-mailul, puteți atinge potențiali clienți din întreaga lume.

Măsurabilitate:

Una dintre marile avantaje ale reclamei online este capacitatea de a măsura cu precizie rezultatele campaniilor. Puteți urmări cu ușurință numărul de clicuri, ratele de conversie, comportamentul utilizatorilor și multe alte metrici, ceea ce vă ajută să ajustați și să îmbunătățiți constant strategia de marketing.

Targetare precisă:

Online, puteți ajunge la publicul potrivit folosind date demografice, interese și comportamentul online. Aceasta înseamnă că investiția dvs. în publicitate poate fi direcționată spre persoanele care sunt cel mai probabil să fie interesate de produsele sau serviciile dvs.

Interacțiunea cu clienții: Prin intermediul rețelelor sociale și e-mailului, puteți interacționa direct cu clienții, răspunzând la întrebări, oferind asistență și colectând feedback. Acest nivel de angajament poate construi relații solide cu clienții.

Reclama offline:

Credibilitate și încredere:

În era digitală, publicitatea offline poate crea un sentiment de stabilitate și încredere în rândul clienților. Plasarea în reviste sau în televiziune și participarea la evenimente locale pot consolida imaginea de brand.

Atingerea publicului local: Pentru afacerile cu o prezență fizică, cum ar fi magazinele locale sau restaurantele, publicitatea offline poate ajuta la atragerea clienților locali și la construirea unei baze solide de clienți fideli.

Durabilitate:

Reclama offline, cum ar fi materialele tipărite, broșurile și afișele, poate rămâne în circulație pentru o perioadă mai lungă de timp, amintindu-le clienților de afacerea dvs. pe termen lung.

Diversificarea canalelor:

Combinarea reclamei offline cu cea online poate oferi o abordare completă și echilibrată a marketingului, asigurându-vă că vă atingeți audiența în toate mediile posibile.

Așadar, într-o lume în continuă digitalizare, este esențial să înțelegem greutatea reclamelor plătite PPC (Pay Per Click). Alocarea unui buget adecvat pentru marketing și diversificarea strategiilor între online și offline pot fi cheia către succesul afacerii tale. Nu este doar o chestiune de a fi vizibil în mediul online, ci și de a construi relații solide și de a câștiga încrederea clienților. Așadar, pentru orice antreprenor sau afacere nouă, este vital să investească în reclame și să înțeleagă cum acestea pot influența pozitiv traiectoria afacerii lor.

Acest articol a fost citit de 216 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *