fbpx
Cum au ajuns miliardele de euro din PNRR la pixul lui Ghinea. Pippidi: Miza este crearea unei rețele de putere care să-i controleze pe primarii PSD și PNL

Cum au ajuns miliardele de euro din PNRR la pixul lui Ghinea. Pippidi: Miza este crearea unei rețele de putere care să-i controleze pe primarii PSD și PNL

Cum au ajuns miliardele de euro din PNRR la pixul lui Ghinea. Pippidi: Miza este crearea unei rețele de putere care să-i controleze pe primarii PSD și PNL.

Președintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, susține, într-un editorial pentru România Curată, că desemnarea lui Cristian Ghinea în postura de coordonator al fondurilor europene rezultate din PNNR are un singur scop, crearea unei „structuri redutabile de patronaj, mai tare decât a lui Dragnea”, prin care șefii USR îi vor putea controla pe primarii PNL și PSD din teritoriu. Miza este ”crearea acestei rețele de putere”, spune Pippidi, și nu competența lui Ghinea. De altfel, Alina Mungiu-Pippidi îl cunoaște bine pe actualul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, acesta din urmă fiind, în trecut, un colaborator al SAR.

„Cine știe cum a fost furat USR (de la Nicușor Dan, fondatorul partidului – n.r.) știe că există cineva super competent la organizat clientele, un demn urmaș al lui Dragnea, Cristi Ghinea, care a reușit să scoată de pe liste oameni aleși de useriști ca să îi pună pe ai lui fără nici o consecință. Dacă Ghinea a fost în stare să strîngă o rețea de oameni numai pe promisiuni de funcții viitoare cînd a fost la USR și să îi facă o masă de manevră imaginați-vă puțin ce poate face cu PNRR. Cîte autostrăzi o să construim sau canalizări de școli vom vedea – ce e cert e că se va crea o structură redutabilă de patronaj, mult mai tare ca a lui Dragnea pentru că are mai mulți bani și o relație mult mai bună cu serviciile secrete și organele de anchetă”, scrie președintele SAR.

Alina Mungiu-Pippidi precizează că alegerea lui Ghinea pe această poziție nu se datorează calităților manageriale ale acestuia, ci dimpotrivă, lipsei lor. Și, mai ales, a faptului că pentru această misiune – ”crearea unui rețele de putere” pentru USR – era nevoie de ”un om fără caracter”.

Sursa :PSNews.ro

Acest articol a fost citit de 254 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *