fbpx
Certurile pe portofoliile ministeriale au început să iasă la suprafața. Iulian Bulai vrea desființarea Ministerului Afacerilor Interne

Certurile pe portofoliile ministeriale au început să iasă la suprafața. Iulian Bulai vrea desființarea Ministerului Afacerilor Interne

După ce Rareș Bogdan a cerut comasarea Ministerului Transportului la cel de la Interne, pe motiv că ‘ Lucian Bode a făcut acolo lucruri extraordinare’, iese la atac și Iulian Bulai, care solicită comasarea mai multor ministere, invitându-l pe Rareș Bogdan la o dezbatere publică pe acest subiect.

Vă dați seama ce dor , ce chin, ce jale ar fi ?

Unde s-ar duce toată clientela politică în urma comasării ministerelor ?

Iulian Bulai vrea desființarea Ministerului Afacerilor Interne: ‘Nu se mai justifică. Vrea Rares Bogdan reforme pe bune? Îl invit la dezbatere’

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai se arată revoltat de propunerea europarlamentarului PNL Rareș Bogdan de a comasa Ministerul Transporturilor (condus de Drulă de la USR-PLUS) cu cel al Afacerilor Interne (condus de Bode de la PNL). Iulian Bulai face o serie de propuneri în acest sens, printre care desființarea Ministerului Afacerilor Interne: „Nu se mai justifică”, este de părere Bulai.

„Invitație la dezbatere! Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliția de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului: ministrul Lucian Bode.

Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun așa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulțumi mai mulți politicieni căzuți printre scaune la împărțirea portofoliilor, ci pentru că țara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale.

Propun așadar:

– comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă și de administrația publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației). Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuțiile MAI pot fi preluate de ministerul care deține portofoliile administrației publice și funcționarilor publici.

– comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educației. Cele două domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru să conectăm deciziile pe cele două domenii. Și să avem un singur minister.

– comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei. Așa cum de fapt a fost și anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate în mod natural. Vrea Rares Bogdan reforme pe bune? Îl invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus”, a spus Iulian Bulai, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/au-gazat-toti-locuitorii-iar-garda-de-mediu-le-a-dat-amenzi-uriase-rafinariile-din-prahova-au-probleme-mari-rompetrol-lukoil-si-omv-petrom-au-primit-sapte-amenzi/

Sursa foto : Digi24.ro

Acest articol a fost citit de 199 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

2 thoughts on “Certurile pe portofoliile ministeriale au început să iasă la suprafața. Iulian Bulai vrea desființarea Ministerului Afacerilor Interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *