fbpx
BUZĂU: OPERATORUL TRANS BUS ÎȘI EXTINDE CURSELE ÎN JUDEȚ

BUZĂU: OPERATORUL TRANS BUS ÎȘI EXTINDE CURSELE ÎN JUDEȚ

Veste bună pentru mai mulți buzoieni din mediul rural. Începând din 30 octombrie autobuzele Trans Bus vor ajunge și în alte comune din județ.  În total operatorul buzoian își va extinde cursele în alte 14 localități.

”Până la 30 octombrie, Trans Bus va mai fi prezent în alte 14 localități din comunele Ulmeni, Costești, Gherăseni și un sat Bălaia din comuna Smeeni”, a anunțat primarul Constantin Toma într-un clip postat pe Facebook.

Pentru a fi posibilă această extindere, transportul public în comun din municipiul Buzău s-a modernizat. Chiar la începutul acestei săptămâni au fost introduse pe mai multe trasee din municipiu 20 de autobuze hibrid.

”Am mai achiziționat încă 20 de autobuze Volvo de tip Hibrid, SH, de 4760 centimetri cubi și 164 KW, putere combinată, diesel plus electrică, 32 de locuri pe scaune și în total 90 de locuri”, a menționat edilul în aceeași postare.

Buzoienii vor putea călători cu autobuzele hibrid pe liniile 1, 5, 7, 8 și 10.

În prezent flota Trans Bus a depășit o sută de autobuze. Acestea asigură transportul public în comun în 48 de localități din apropierea municipiului Buzău. 4 autobuze electrice urmează să fie achiziționate până la finalul acestui an, iar alte 9 vor întregi flota operatorului de transport public în comun în primăvara anului următor. Între timp, 30 de autobuze, cele mai vechi din flota societății, vor ieși din trafic, pe măsură ce se achiziționează cele noi.

 

Acest articol a fost citit de 219 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *