fbpx
Azi la ’’AFACEREA DE DUMINICA’’ discutam cu Madalin Moroianu omul din spatele cafenelelor Magnolia si Moro!!

Azi la ’’AFACEREA DE DUMINICA’’ discutam cu Madalin Moroianu omul din spatele cafenelelor Magnolia si Moro!!

Madalin Moroianu, unul dintre cei mai de succes oameni care au pornit o afacere de la 0,in ceea ce priveste cum ar trebui sa arate o cafenea si acolo unde oricand poti sa ai un business lunch.

Salut Moro si bine te-am gasit la ‚’’birou’’. O scurta prezentare a ta personala pentru cei care inca nu au avut placerea sa iti calce pragul cafenelei MAGNOLIA URBAN CAFE.

Salut, numele meu este Madalin Moroianu,  am 35 de ani si sunt nascut si crescut in Buzau. Am copilarit in curtea scolii Nr 1, am absolvit CN BP Hasdeu iar apoi am urmat cursurile Academiei de Studii Economice din Bucuresti atat pentru ciclul de licenta cat si masterat.Dupa primul semestru de facultate am intrat in campul muncii si pentru sapte ani am lucrat in domeniul financiar-bancar. Am experimentat diferite organizatii si joburi din care am invatat extrem de mute lucruri iar la sfarsitul lui 2013 am inceput o alta aventura  extraordinara calatorind in jurul lumii pe un vas de croaziera. Am avut ocazia sa vad locuri de care am auzit doar in reclamele firmelor de turism, am cunoscut diferite culturi, am interactionat cu oameni din diferite medii sociale,  iar aceste experiente au contribuit la formarea mea ca om.Visul frumos a durat doar 3 ani, iar in 2016 ne-am intors acasa, in Buzau. De atunci si pana in prezent toate eforturile noastra au fost canalizate in a aduce putin din tot ce am experimentat in calatoriile noastre in viata cotidiana din Buzau.

madalin moroianu

De cat timp activati pe piata de profil buzoiana?

In octombrie 2016 am deschis usa Moro Coffee and Juice, un coffee shop cu cafea de specialitate si sucuri presate la rece, primul concept de acest gen din Buzau, Am crescut incet si sigur iar decembrie 2019 am facut un upgrade conceptului si l-am mutat intr-o locatie mai mare, unde am completat bauturile specifice si cu o bucatarie urbana bazata pe mic dejunuri si alte preparate nutritive si asa a luat nastere Magnolia Urban Cafe.

mag1 mag2 mag3 mag4

Este cafeneaua Magnolia diferita fata de celelalte cafenele ? Ce atu aveti si cu ce va diferentiati fata de concurenta ?

Da, cu siguranta. Conceptul Magnolia Urban Cafe a fost gandit in jurul gustului si povestii cafelei de specialitate si a preparatelor facute cu grija . La Magnolia ne dam silinta sa scoatem cele mai bune preparate pe masura resurselor noastre. Este singurul loc din Buzau unde se pune accent pe cafea in adevarul sens al cuvantului: pe gustul si particularitatile zonelor de unde este recolatata, pe complexitatea si varietatea boabelor de cafea, pe respectarea cu strictete a retetelor si a metodelor de preparare…

Pe langa toate acestea, la Magnolia, iubitorii de cafea au ocazia sa gaseasca si o gama foarte rara de cafea care se foloseste cu precadere in competitiile de barista.

mag7 mag9

Doriti sa va extindeti afacerea si in alte localitati?

Acum 2 ani as fi zis tare si raspicat, DA. Insa in contextul actual focusul este indreptat spre dezvoltarea, cresterea si stabilizarea acestui concept. Ne propunem sa  ajungem la toti bautorii de cafea din Buzau si sa putem ajuta la educarea consumatoriilor buzoieni.

Ce servicii oferiti si ce produs de vinde cel mai bine:

Cel mai bine sa vad cafelele cu lapte si preparatele de mic dejun.

mag 10 mag11

V-a afectat pandemia pe  dvs si domeniul in care activati :

Da, foarte tare. Probabil mai tare decat orice alt competitor. Noi am inceput avtivitatea la Magnolia in dec 2019, a venit ianurie si februarie (2020) – luni in care oamenii sunt mai rezevati cu iesirile si consumul, apoi martie cand a trebuit sa inchidem.

In iunie a fost a doua deschidere, cu un alt meniu si cateva schimbari in echipa, plus multe reguli si restrictii la care a trebuit sa ne adaptam.

Sper ca perioada critica a trecut iar de acum sa ne putem relua activitatile in voie.

Ce ati schimba la legile date de catre guvernanti cu privire la inchiderea horeca?

Nu ma pot pronunta cu privire la legi, insa cu siguranta ar trebui implementate sisteme care sa poata pune in aplicare rapid si eficient ceea ce se promite la TV.

Din martie s-au promis masuri de ajutor pentru firmele afectate de Covid insa nici dupa 10 luni ele nu sunt realizate.

Ce parere aveti despre ajutorul dat de catre stat pentru Horeca ? Ati aplicat la banii propusi?

Care ajutor? A fost somajul tehnic – ok. IMM Invest – nu ne-am incadrat.

Masurile 1-3 ar fi binevenite, insa se intarzie extraordianar de mult. Am inceput aceasta criza din martie 2020 si nici pana in momentul asta nu am primit niciun sprijin. Degeaba te ajuta dupa ce iti te adancesti in datorii si inchizi usa. Orice ajutor trebuie sa vina cand ai nevoie de el.

Pentru Magnolia am accesat programul de finantare StartUP Nation 2018 care ne-a fost foarte util sa avem ultima tehnologie in materie de echipamente, insa nici pana in momentul de fata nu ne-a fost decontat proiectul.

Mai mult decat atat, la Magnolia, deoarece am inceput activitatea in dec 2019, nu ne incadram la niciunul dintre programele de ajutor.

Oare startupurilor din 2019 nu le este greu in aceasta perioada? Ele nu sunt cuprinse in nici o schema de ajutor.

Mi se pare ciudat: faci un program de stimulare a antreprenoriatului in Romania la care au fost acceptate 10.000 de firme, (StartUp Nation 2018), iar cand propui masurile de ajutor nu le iei in calcul. Cum sa creasca si sa se dezvolte un business nou cu un antreprenor la inceput de drum in aceste conditii grele si pline de incertitudine?

Este Brandul Moro o afacere de succes? Ce servicii oferiti pe o piata deja saturata de firme de catering? Ce aveti in plus fata de acestia?

Un lucru bun care s-a intamplat pandemie a fost intrarea pe piata a firmelor de livrare. Prin intermediul aplicatiei Food Panda putem livra si noi produsele noastre in confortul casei sau la biroul clientilor nostri.

comanda glovo

Dupa parerea dvs si tinand cont de ceea ce se intampla referitor la vaccinare si redeschiderea scolilor, cand isi va reveni si domeniul Horeca complet?

Eu sunt increzator in perioada urmatoare. Am inceput sa ne acomodam cu acest virus si sa il integram in activitatile noastre zilnice. Inceperea vaccinarii nu poate decat sa ajute la relaxarea masurilor Covid si la cresterea increderii oamenilor.

Odata cu inceperea scolilor din februarie, speram ca si traficul sa mai creasca si usor usor sa revenim la nivelul de activitate dinaintea pandemiei dar cu mai multa precautie.

 

Acest articol a fost citit de 175 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *