fbpx
Au `gazat` toți locuitorii, iar Garda de Mediu le-a dat amenzi uriașe: rafinăriile din Prahova au probleme mari, Rompetrol, Lukoil şi OMV Petrom au primit şapte amenzi

Au `gazat` toți locuitorii, iar Garda de Mediu le-a dat amenzi uriașe: rafinăriile din Prahova au probleme mari, Rompetrol, Lukoil şi OMV Petrom au primit şapte amenzi

Comisariatul Prahova al Gărzii de Mediu a amendat cu 250.000 de lei mai multe rafinării din Prahova după ce în perioada 4-5 iulie au fost constatate depășiri de benzen și toluen în aer.

Situatia a fost tolerata si ascunsa de catre Florian Diaconu, fost director al Garzii de Mediu Prahova, acum mutat disciplinar la Garda de Mediu Buzau, aflat in aceste zile in atentia si in actul de control vizat de catre Corpul de control al Ministeriului Mediului si care pe rand , de-a lungul anilor a fost ajutat si sprijinit in actiunile sale de influentele exercitate de la cele mai inalte dimensiuni de putere si de forta : TEODOR DULCEATA, secretarul general adjunct al Ministeriului, ARMAN KULMANOV,(expulzat din Romania ca urmare a documentarii unor agentii NATO, care l-au dovedit cu actiuni de spionaj, in favoarea cancelariilor estice), FELICIA ANDREI, director al HSQE si procurment grupul Rompetrol, care impreuna formeaza caracatita subteran descrisa.

Grupul infractional organizat in speta genereaza asa zise probleme de mediu create artificial, ascund adevaratele probleme de mediu si prezinta in acelasi timp, cvasi-solutii pentru beneficiari-rafinariile prahovene dar si pentru Guvernul Romaniei care trebuie sa plateasca facturi conjugate fenomenelor de poluare, catastrofelor ecologice si procedurilor de infrigment instituite impotriva Romaniei.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Prahova a făcut controale la mai multe rafinării din județ ca urmare a disconfortului olfactiv resimțit de locuitorii din Ploiești în perioada 4-5 iulie, informează Mediafax.

Conform raportului de monitorizare a calității aerului transmis de APM Prahova, în perioada respectivă, au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului.

Pentru neregulile constatate în timpul inspecțiilor, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 250.000 de lei.

Astfel, conform comunicatului, au fost sanționate Rafinăria Vega cu 3 amenzi în valoare de 130.000 de lei, Petrotel-Lukoil cu 2 amenzi în valoare totală 55.000 lei, OMV Petrom Petrobrazi cu 2 amenzi în valoare totală de 65.000 lei.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/oficial-dna-anunta-ca-ion-radoi-si-un-afacerist-sunt-sub-control-judiciar-ce-au-gasit-procurorii/

 

Acest articol a fost citit de 104 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

2 thoughts on “Au `gazat` toți locuitorii, iar Garda de Mediu le-a dat amenzi uriașe: rafinăriile din Prahova au probleme mari, Rompetrol, Lukoil şi OMV Petrom au primit şapte amenzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.