fbpx
Anchetatorii, despre incendiul de la Spitalul Matei Balș: Este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului

Anchetatorii, despre incendiul de la Spitalul Matei Balș: Este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului

Anchetatorii, despre incendiul de la Spitalul Matei Balș: Este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului/ Există camere de supraveghere și au fost ridicate/ Există posibilitatea să audiem și pacienți.

Comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei și Alexandru Anghel, procurorul criminalist, din cadrul Parchetului Tribunalului București, care anchetează incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, au făcut declarații de presă, vineri seară, referitoare la tragedie.

Procurorul Alexandru Anghel a declarat că audierile în interiorul spitalului vor dura cel puțin câteva zile, că a fost ridicat un volum foarte mare de documente și, de asemenea, au fost ridicate și înregistrări video de pe camerele de supraveghere ale spitalului. În saloane și holuri nu existau, însă, camere video, a mai spus criminalistul.

Comisarul-șef Marian Mihoci a declarat că există posibilitatea să fie audiați inclusiv pacienți, în funcție de evoluția anchetei, și că până acum au fost audiate 5 persoane. Ambii au declarat că există mai multe ipoteze de lucru, dar că acestea nu pot fi dezvăluite în acest stadiu al anchetei.

Principalele declarații:

Comisarul-șef Marian Mihoci:

 • Mai multe echipaje de poliție au ajutat la evacuarea pacienților, după evacuarea celor aproximativ 100 am găsit patru cadavre și ulterior un alt pacient a decedat.
 • Nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu experții locul faptei. Ipotezele sunt mai multe, dar la acest moment nu se pot dezvălui.
 • Au fost audiate 5 persoane: un personal medical, infirmiere și un instalator. Sunt date de anchetă, nu vă putem dezvălui.
 • Inclusiv pacienți ar putea ajunge la audieri, în funcție de date.

Procurorul Alexandru Anghel:

 • Cercetările sunt efectuate de PT București împreună cu ofițerii de la serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
 • Am efectuat cercetarea la fața locului, au fost ridicate cele 4 cadavre și trimise la INML. Mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării au fost cooptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani.
 • Cercetarea la fața locului trebuie să fie foarte minuțioasă și nu se poate termina astăzi. Mâine reluăm tot.
 • Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului.
 • Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte.
 • Există camere de supraveghere și au fost ridicate. În saloane și pe holuri nu există camere.
 • Nu pot să vă spun dacă au existat pentru că nu asta am verificat (dacă existau aeroterme în camere, n.red.). Am ridicat un volum foarte mare de documente.
 • E posibil să audiem și conducerea spitalului, dar nu pot să vă spun acum.
 • Nu vă putem spune ce au declarat persoanele audiate.
 • Nu mă pot pronunța dacă a existat vreun scurtcircuit sau un aparat defect. Ancheta în interior va dura cel puțin câteva zile.

Reamintim ca ieri in data de 29.01.2021 in jurul orei 05.00 la Spitalul Matei Bals din capitala a izbucnit un incendiu violent in urma caruia 5 persoane au decedat iar alte 120 de persoane au fost evacuate si mutate la alte spitale din capitala.

Imagini filmate din blocul de lângă Institutul Matei Balș din Capitală, obținute de Europa Liberă, arată momentul exploziei care a provocat incendiul care a dus la moartea a cinci pacienți internați cu Covid-19.

Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. A cincea victimă a fost găsită carbonizată, în baie, la câteva ore după incendiu.

Patru saloane au fost distruse în urma incendiului.

Focul s-a manifestat cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de 100-120 de metri pătrați cu degajări mari de fum și cu posibilitate de extindere la etajul 1 spre fațadă.

Sursa:G4media.ro

Sursa video :Europa Libera Romania

Acest articol a fost citit de 290 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *